Loading...

Over ons

Dit is Optimum Group™

Marktconforme prijzen, hoge leverbetrouwbaarheid, maximale merkbeleving of een minimale impact op het milieu. Wat u ook zoekt in een etiket of flexibele verpakkingsoplossing, Optimum Group™ levert. Op tijd, binnen budget en volgens afspraak.

De betrouwbare partner waar u altijd op kunt rekenen

We zijn de betrouwbare partner waar u altijd op kunt rekenen. Optimum Group™ is expert in flexibele verpakkingsoplossingen en etiketten. Maar ook op het gebied van ontwerp en ontwikkeling, supply chain management en een efficiënte verwerking in de productie-omgeving.

Onze missie

Onze missie

Uiteindelijk maken wij het verschil

De missie van Optimum Group™ is het leveren van labels en flexibele verpakkingsoplossingen die onze klanten helpen hun merken uit te bouwen door middel van een breed portfolio, hoge leverbetrouwbaarheid en betrokken mensen.

Onze visie

Onze visie

Duurzame innovaties

Onze visie voor de toekomst is om marktleider te zijn van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen voor de Noord-Europese markt die waarde biedt aan onze stakeholders door het leveren van innovatieve en duurzame producten.

MVO Video

Ons concept

Ontdek onze plannen, laat je inspireren en werk samen met ons aan een betere wereld. In al onze beslissingen zoeken we de balans tussen people, planet en profit en lopen wij voorop in de mars voor een beter klimaat.

Hoge

leverbetrouwbaarheid

Optimum Group™ is een toonaangevende leverancier van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. Met vestigingen verspreid over Nederland, België, Duitsland en Denemarken zijn we altijd dichtbij. Zo bewaken we de continuïteit van levering. Met Optimum Group™ als partner gaat uw productie altijd door. Helemaal aan het einde van uw productieproces maken we het verschil. Via uw vaste contactpersoon staat u in verbinding met 100 jaar ervaring en meer dan 1000 enthousiaste medewerkers.

meer over leveringszekerheid

Voorop in

duurzaamheid

Optimum Group™ loopt voorop in recycling, materiaalreductie, duurzame sourcing en circulariteit. De milieu-eisen van klanten, overheden en samenleving worden alsmaar strenger. Er is alleen toekomst voor bedrijven die ook oog hebben voor de toekomst. Wij blijven innoveren. Zo dragen we bij aan een kleinere CO2-voetafdruk van de verpakkingsindustrie en helpen u aan de geldende milieu-eisen te voldoen. Oog voor de toekomst en oog voor uw zaken vandaag. We ondersteunen u om zo slim en efficiënt mogelijk te werken.

MVO-beleid

Wij verpakken

uw boodschap

Aan het einde van de productielijn maken we het verschil. Meer nog dan een product, verpakken we een boodschap. Een betere wereld, pure smaakbeleving en maximaal gebruiksgemak. Wat uw verhaal ook is. Vertel het met een etiket of flexibele verpakkingsoplossing van Optimum Group™.

Onze oplossingen

Uitgegroeid tot koploper

in de verpakkingsindustrie

Optimum Group™ heeft haar naam gevestigd in de verpakkingsindustrie met gespecialiseerde vestigingen verspreid door Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Elke vestiging heeft een eigen specialisatie, productiefaciliteit en een eigen team. Maar altijd als onderdeel van het geheel Optimum Group™.

Etiket Nederland opgericht
Januari 1995

Etiket Nederland opgericht

1995
Februari 2014

Mentha Capital groot aandeelhouder

2014
Februari 2015

Toevoeging van Vila Etiketten

2015
Januari 2016

Toevoeging van Speciaal drukkerij Max Aarts

2016
Mei 2016

Toevoeging van W&R Etiketten

2016
September 2016

Introductie Optimum Group

2016
Juni 2017

Toevoeging van EPB

2017
Januari 2018

IK Invest groot aandeelhouder

2018
Maart 2018

Toevoeging van ASQ

2018
Maart 2019

Toevoeging van Belona

2019
Juni 2019

Toevoeging van Megaflex

2019
Juni 2020

Toevoeging van Telrol

2020
Juni 2020

Toevoeging van Kolibri Labels

2020
Juli 2020

Toevoeging van FlexoPrint AS

2020
Juli 2020

Toevoeging van HT Labelprint

2020
Augustus 2020

Toevoeging van SC Etiketten

2020
Januari 2021

EPB en ASQ vormen samen Optimum Group Wellen

2021
Mei 2021

Toevoeging van Labelsupply AS

2021
Juni 2021

Toevoeging van Scanket AS

2021
Juni 2021

Toevoeging van Odense Seglmærke AS

2021
September 2021

Toevoeging van Etiflex AS

2021
December 2021

Toevoeging van Etiket Schiller

2021
Mei 2022

Toevoeging van Optikett

2022
Juni 2022

Toevoeging van Labelco

2022
April 2023

Toevoeging van HP-ETIKETT

2023
Mei 2023

Telrol wijzigt de naam naar Opti-Label

2023

Insights

Ons dagelijks werk in beeld

De gespecialiseerde drukkerijen van Optimum Group™ voldoen aan de hoge eisen die de markt stelt aan haar leveringspartners. Flexibel, betrouwbaar en volop bezig met de toekomst van labels en flexibele verpakkingsoplossingen.

Branche koploper

in duurzaamheid

Optimum Group™ legt haar focus op het verkleinen van de milieu impact. Als één van de grootste producenten van verpakkingsmaterialen, hebben wij ook een opdracht om te streven naar een minimale milieu-impact. Door bijvoorbeeld het verminderen van afval en CO2-uitstoot. Met onze visie op duurzaamheid groeide Optimum Group™ in 10 jaar uit tot koploper in de branche.

onze duurzame oplossingen

Certificaten

Optimum Group™ is BRC-, FSC®-, ISO-, EcoVadis, DPG- en ISCC+ gecertificeerd en deze labels dragen we met trots. Onze certifcaten staan voor de hoogwaardige en duurzame kwaliteit die we als standaard hanteren om aan de benodigde eisen op het gebied van voedselveiligheid, mens & milieu te voldoen.

19 productielocaties

gevestigd 4 landen

Doordat binnen Optimum Group™ zoveel verschillende drukkerijen hun expertise bundelen, zijn we een kleurrijke groep van gespecialiseerde drukkerijen. Een gedreven internationale organisatie met een grote productiecapaciteit in combinatie met duurzame oplossingen. Elk project is voor ons even belangrijk. De liefde voor het vak ervaar je bij elke afzonderlijke vestiging.  

Overzicht van de vestigingen

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze experts staan voor u klaar.