Loading...

10. Januari 2022

Optimum Group ™ is platina partner United packaging forest

Verpakkingen zijn noodzakelijk voor een leefbare wereld. Dankzij een verpakking is transport van producten mogelijk en kan dit efficiënt gebeuren. Daarnaast vermindert het voedselverspilling. Hoewel verpakkingen noodzakelijk zijn voor een leefbare wereld moeten we er ook voor zorgen dat deze niet in het milieu terechtkomen en op die manier eeuwig over onze aardbol blijven zwerven. Daarom is Optimum Group™ platina partner geworden van United Packaging Forest (UPF) met een bijdrage waardoor er 240 bomen geplant kunnen worden.

Over UPF
United Packaging Forest is een initiatief dat is ontstaan in de verpakkingswereld en strijd tegen illegale boomkap. Jaarlijks verdwijnen er ruim tienmiljard bomen en de consequenties zijn groot. Droogte, klimaatverandering, voedselgebrek, armoede en natuurrampen zijn directe gevolgen van ontbossing. Daarnaast kunnen mensen en dieren niet zonder bomen. Ze zijn nodig voor het omzetten van CO2 naar zuurstof en bieden een leefomgeving voor dieren. Alle partners van het UPF dragen bij aan het leefbaar maken van onze mooie planeet.

Trees for all
Het United Packaging Forest is een samenwerking aangegaan met Trees for All. Trees for All stelt behalve de “boom” ook de mens, het milieu en het begrip meerwaarde centraal. Met Trees for All hebben we gelijktijdig aandacht voor de symbolische, recreatieve, ecologische en sociale meerwaarde van bomen en bossen. Trees for All is met succes getoetst door de onafhankelijk toezichthouder CBF, en is de enige stichting met een CBF-keurmerk waar je CO2 kunt compenseren. Klik hier voor meer informatie over UPF en het 1-2-Tree programma.