Loading...

Greenliner

Recycle je etikettendrager

Optimum Greenliner Recycling Programma. Behaal uw duurzaamheidsdoelstellingen, verminder de afvalkosten en draag bij aan de reductie van de carbon footprint met het recyclen van je etiketten afval!

Duurzaam drukken en groene materialen

Duurzaamheid is belangrijk voor Optimum Group: ”Het hoort bij onze verantwoordelijkheid en het is een onmisbaar aspect in onze bedrijfsvoering. Duurzaamheid is onderdeel van ons MVO-beleid en komt in verschillende bedrijfsactiviteiten terug. Vanuit deze duurzaamheidsgedachte is het Optimum Group Liner Recycling Programme ontstaan, genaamd Greenliner. We willen onze klanten graag helpen met het recyclen van het backingmateriaal, afkomstig van de etiketten, die wij leveren.”

Wat is een etikettendrager, ook wel bekend als "liner"?

De etikettendrager, of "liner", is het materiaal waarop het etiket wordt geplaatst. Deze drager is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het etiket soepel kan worden verwerkt. De liner bestaat uit papier dat is voorzien van een siliconenlaag, waardoor het etiket gemakkelijk loskomt van de rol.

Bij Greenliner bieden we een volledige recyclingoplossing voor etikettenliners. Wij verzorgen het volledige proces, inclusief logistiek, en nemen alle zorgen van onze klanten uit handen.

Maak een groene omslag

met onze Greenliner etikettenliner recycle programma

Voordelen:

  • Reductie van de carbon footprint
  • Vermindering afvalkosten
  • Makkelijk op te zetten
  • Bijdrage aan het behalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen
onze producten

Greenliner palletbox

Makkelijk op te zetten

Door het backingmateriaal te laten recyclen kan uw bedrijf per 1000kg een CO2-reductie realiseren van 1,52 ton en vermindert u de afvalkosten voor uw bedrijf, omdat wij het backingmateriaal op komen halen en u het dus niet meer hoeft af te voeren.

werk met ons samen

Werk met ons samen

aan een duurzame planeet

Om het duurzaamheidsproces op een zo optimaal mogelijke wijze te laten verlopen werkt Optimum Group samen met Cycle4Green (Finland) en Lenzing papier (Oostenrijk). Cycle4Green is gespecialiseerd in de productie van gerecycled backingmateriaal. Lenzing papier verwerkt op zijn beurt het in de Greenboxen gedeponeerde backingmateriaal tot nieuwe papieren materialen.

over ons