Loading...

Linerless etiketten

Optimum Group™ Belona heeft Ravenwood Labels aangedragen als duurzame verpakkingsoplossing voor de skinverpakkingen van de Natuurvlees producten van Slagerij Kaldenberg.

Slagerij Kaldenberg en Ravenwood Labels

van Optimum Group™ Belona

Optimum Group™ Belona heeft Ravenwood Labels aangedragen als duurzame verpakkingsoplossing voor de skinverpakkingen van de Natuurvlees producten van Slagerij Kaldenberg. Slagerij Kaldenberg draagt bij aan een verbetering van de biodiversiteit in de Nederlandse natuurgebieden. De natuurvlees keten bestaat uit een zogenaamde “gesloten kringloop.” Dat wil zeggen dat alle mest gebruikt wordt binnen de keten en er geen mestoverschot ontstaat.

Verpakkingsvraagstuk

Slagerij Kaldenberg had het vraagstuk om de nieuwe skinverpakkinggen, gemaakt van karton, voor haar Natuurvlees producten te voorzien van zelfklevende etiketten. Het aanbrengen van zelfklevende etiketten op de skinverpakkingen van de Natuurvlees producten zal qua uitstraling niet het gewenste resultaat opleveren, omdat de etiketten niet mooi aan te brengen zijn op een skinverpakkingen.

Aanpak Optimum Group™ Belona

Optimum Group™ Belona heeft Ravenwood labels geadviseerd als verpakkingsoplossing voor de skinverpakkingen van slagerij Kaldenberg. Er is door Optimum Group™ Belona gekozen voor Ravenwood labels, omdat deze labels geen liner of rugpapier bevatten en met een snelheid van tussen de 80 tot 100 labels per minuut aan te brengen zijn op de skinverpakkingen van het Natuurvlees. Ook resulteren Ravenwood labels in minder afval gedurende het productieproces, omdat zelfs het stansafval recyclebaar is. Bovendien zijn de zorgen voor de klant ontnomen door het intensieve contact tussen Optimum Group™ Belona en de machine leverancier van de Ravenwood labels.

Eindresultaat

Door het aanbrengen van de Ravenwood Labels op de skinverpakkingen is er gekozen voor een duurzame- en chique informatiedrager voor de Natuurvlees producten die ook nog eens snel aan te brengen zijn.

Hierdoor zijn Slagerij Kaldenberg en Optimum Group™ Belona tot een mooi eindresultaat gekomen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze experts staan voor u klaar.