Loading...

Ravenwood Linerless Labels

Tomeco, een samenwerkingsverband van Belgische tomatentelers, heeft een nieuwe stap gezet in de transitie van plastic- naar kartonverpakkingen.

Tomeco en de Ravenwood Labels

Optimum Group™ heeft de Top & 2 Sides Ravenwood Labels aangedragen als duurzame verpakkingsoplossing voor de nieuwe kartonverpakkingen van de tomaten van Tomeco. Tomeco, een samenwerkingsverband van Belgische tomatentelers, heeft een nieuwe stap gezet in de transitie van plastic- naar kartonverpakkingen. Met de aanschaf van een nieuwe machine is de groep in staat om op grote schaal producten in karton te verpakken.

Verpakkingsvraagstuk

Tomeco had het vraagstuk om de nieuwe verpakkingen, gemaakt van karton, voor haar tomaten te voorzien van een duurzame verpakkingsoplossing, waardoor de verpakkingen niet langer geseald hoefden te worden in plastic. De grootste uitdaging bij de zoektocht voor Tomeco was het afsluiten van de verpakkingen, omdat de producten zichtbaar moeten blijven.

Aanpak Optimum Group™

Optimum Group heeft Top & 2 sides Ravenwood labels aangedragen als duurzame verpakkingsoplossing voor de kartonverpakkingen van Tomeco. De keuze voor Top & 2 sides Ravenwood labels komt voort uit het feit dat deze labels geen rugpapier bevatten en met een snelheid van tussen de 50 tot 70 labels per minuut aan te brengen zijn op de kartonnenverpakkingen van de Tomeco tomaten. Ook resulteert het gebruik van Top & 2 sides Ravenwood Labes in minder afval gedurende het gehele productieproces, omdat zelfs het stansafval recyclebaar is.

Eindresultaat

Door het aanbrengen van de Ravenwood labels op de kartonnenverpakkingen is er gekozen voor een duurzame en chique informatiedrager voor de tomaten van Tomeco die ook nog eens snel aan te brengen zijn. Bovendien zijn de zorgen voor de klant ontnomen door het intensieve contact tussen Optimum Group™ Belona en de machine leverancier van Ravenwood labels: GH Ulma uit België. Hierdoor zijn Tomeco en Optimum Group™ tot een mooi eindresultaat gekomen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze experts staan voor u klaar.